Şimdiye kadar ki en büyük halka arzı gerçekleştiren TAB Gıda yaklaşık 8 haftanın  sonunda halka arz olduğu fiyata geriledi

Ulaş YILDIZ

TAB Gıda bünyesinde Türkiye’deki franchise haklarını elinde bulundurduğu uluslararası firmalar Burger King, Arby’s, Popeyes, Sbarro’nun dışında, Usta Dönerci, Usta Pideci, Döner Stop, Ne Yediğini Bil, Tıkla Gelsin gibi yerli markaları barındırıyor.

TAB Gıda ile ilgili halka arz olduğu 18-19-20 Ekim tarihlerinde bazı tartışmalar yaşanmıştı.

Uluslararası bir ABD şirketi olan Burger King’in İsrail şubesinin İsrail askerlerine ücretsiz ve sınırsız yemek dağıtacağını açıklaması üzerine yatırımcılar ikiye bölünmüştü.

Sosyal medyada bir kesim yatırımcı, Burger King’in açıklamalarından dolayı halka arza katılım göstermeyeceğini belirtirken, diğer kesim ise TAB Gıda’nın bu konuyla bir ilgisi olmadığını belirtiyordu.

Bu tartışmaların gölgesinde 130 TL’den halka arz olan TAB Gıda şimdiye kadar gerçekleşmiş en büyük halkı arzı gerçekleştirdi.

Halka arzı planlanan 52 milyon 500 bin lotun hepsi 4 milyon 943 bin 543 kişiye satılırken, halka arz büyüklüğü 6 milyar 825 milyon TL oldu. Kişi başına ise 8-9 lot yani 1040-1170TL dağıtım yapıldı.

TAB Gıda hisseleri 26 Ekim tarihinde ise Borsa İstanbul’da işleme başladı.

Hisse, işleme girdiği tarihten itibaren ilk 5 günde 207,80 TL fiyata kadar yükseldi. Birçok halka arz olan şirketin hisseleri 2-3 kata kadar çıkarken TAB Gıda hisseleri bu zirvenin ardından düşüşe geçti.

Tavan serisini erken bozan TAB Gıda hisseleri dün 130,1 TL fiyata düşerek kapanış yaptı. Böylece halka arz fiyatından 100 kuruş artmış oldu. Yatırımcısında büyük hayal kırıklığı yaratan TAB Gıda’nın bugün borsa da nasıl bir işlem göreceği merak konusu.

İsrail’e karşı Türkiye’de özellikle Burger King’e yönelik protesto eylemleri ve boykot çağrıları yapıldı. TAB Gıda hisselerinin bu denli düşmesinde boykot çağrılarının etkili olup olmadığı da tartışılıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort