Madeni Yağda Yerli Üretim Artıyor, Stratejik Sektörlerde Kullanım Yaygınlaşıyor

Türk Yağına Güven Artıyor: Madeni Yağ Sektöründe Yerli Üretim Yükselişte

Madeni yağ sektöründe yerli üretimin artmasıyla birlikte, stratejik sektörlerde Türk yağları tercih edilmeye başlandı. Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayiciler Derneği Başkanı Tayfun Koçak, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yerli Üretimle Birlikte Kalite ve Güven Artıyor

Koçak, getirilen kısıtlamalar ve sıkı denetimlerle birlikte sektördeki kalite standartlarının yükseldiğini belirterek, artık Türkiye’de üretilen madeni yağların içinde belli bir miktarda geri dönüşüm yağı kullanımının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Türkiye’nin modern geri dönüşüm tesisleri sayesinde geri dönüşüm yağlarının kullanımının arttığını söyleyen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün Avrupa standartlarında hatta bazı noktalarda daha iyi olduğunun altını çizdi.

Kalite Odaklı Üretim ve İhracat

Türk madeni yağ sektörünün büyüme grafiğine de değinen Koçak, sektörün 10 yıl öncesine göre üretim kapasitesini artırarak bugün 1 milyon tona ulaştığını belirtti. Savunma sanayinde kullanılan yağlar gibi stratejik ürünlerde de Türk firmalarının önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Koçak, kaliteli ürünlerin rekabetçi fiyatlarla pazara sunulmasıyla ABD gibi büyük pazarlara da girildiğini ifade etti.

Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanmanın önemine değinen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını ve katma değerli ürünlerin peşinde olduklarını belirtti. Sektörde çevreye zarar vermeyen ürünlere yönelik çalışmaların arttığını vurgulayan Koçak, TÜBİTAK ile yapılan projelerde de sektör olarak yer aldıklarını aktardı.

Madeni yağ sektöründe Türkiye’nin artan üretimi ve kaliteli ürünleriyle güvenilir bir konuma geldiği görülüyor. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı ürünlerin üretimine odaklanan sektör, gelecek için umut vaat ediyor.

Related Posts

Rekabet Kurumu’ndan yeni hamle: Fiyatlar artık algoritmalarla belirleniyor

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, şirketlerin artık fiyatları algoritmalarla belirlediğine, böylece fiyat sabitlemesi gibi ihlallerin otomatik gerçekleştirildiğine işaret ederek, “Bu gelişmelere karşı önleyici mekanizmaları devreye alıyoruz. Özellikle yapay zekayı kullanarak, karşı denetim mekanizmalarını hayata geçirmeyi planlıyoruz”​​​​​​​ dedi.

Washington’dan Brüksel’e tarife resti: ABD, AB gıda ürünlerine yüzde 17 vergiyi masaya koydu

ABD ile Avrupa Birliği arasındaki ticaret müzakerelerinde gerilim tırmanıyor. Trump yönetimi, AB menşeli tarım ürünlerine yüzde 17’lik yeni bir gümrük vergisi getirme tehdidinde bulundu.

Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify’da Türkiye’de ‘dini ve milli değerler’e takıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı uygulamayı mercek altına aldı ve “dini ve milli değerleri hedef alan içerikler” olduğuna hükmettiği durumda ceza …

Enflasyon gelirleri tırpanlarken, yılın ikinci yarısı için verilen artış oranları tepki çekti: ‘Rakamlar yalan, sefalet gerçek’

Enflasyon, emekçi ve emeklilerin gelirlerini eritti. Memur ve emekli maaşları 6 aylık kaybı bile telafi etmedi. En düşük emekli aylığı açlık sınırının altında kalırken, emek örgütleri TÜİK ve Çalışma Bakanlığı önünde meydanlara çıktı.

ENAG açıkladı: Haziran ayı enflasyonu belli oldu!

Bağımsız araştırma grubu ENAG, haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Açıklanan veriler ekonomik göstergelere dair farklı bir tablo ortaya koydu. ENAG’ın hesaplamaları, resmi verilerle kıyaslanmaya devam ediyor.

Etiketler denetlendi: Ankara’da 25,6 milyon TL ceza kesildi

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayında fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri gerçekleştirdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 milyon 63 bin 958 ürün denetlendi, bu ürünlerden 8 bin 100’ünün mevzuata aykırı …